De temperaturen zijn laag, het wordt snel donker en het is december… Tijd voor een glaasje warme wijn! Drink jij met de korte koude dagen wel eens een glaasje? Met feestdagen zorg ik altijd wel dat er een pannetje warme wijn op het vuur staat. Kerstboom mooi verlicht, gezellige muziek aan en een heerlijk geurend pannetje warme wijn op het fornuis… Dat hoort er bij ons in december echt bij. Heerlijk.
Recept?
Dat heb ik voor je. Veel plezier met het maken van deze heerlijke warme wijn.
Nodig voor een liter warme wijn is een fles rode soepele (huis)wijn, 50 ml kersenlikeur en een siroop.
Start een dag van te voren met het maken van de siroop. Hiervoor heb je nodig:
1 bolletje gember
8 kruidnagels
8 kardemom peultjes
3 steranijs
2 kaneelstokjes
5 centimeter citroenschil
115 gr. witte (basterd)suiker
200 ml water
Maak een dag van tevoren een siroop van de gember, kruidnagels, kardemom peultjes(geplet), steranijs, kaneelstokjes, citroenschil, suiker en water. Doe alles in een pannetje (de wijn en de likeur nog niet, die komen later). Verwarm deze ingrediënten tot de suiker gesmolten is en haal je pannetje met de siroop van het vuur. Laat dit staan tot de volgende dag.
De volgende dag doe je de rode wijn in een pan. Zeef je siroop en doe dit bij de wijn in de pan.
Verwarm de wijn op een laag vuur maar zorg dat de wijn niet kookt! Voeg op het laatst de likeur toe en laat het nog even op een laag vuur doorwarmen. Als de wijn goed dampend warm is schenk je het in fijne bekers of dubbelwandige glazen (die kun je goed beethouden zonder je handen te branden) en kun je genieten van deze heerlijke warme winter wijn.
Proost!
*Recept naar idee van Signe Johansen uit Scandilicious